كيفية تحضير دبابيس كنتاكي المقرمشة

 دبابيس الفراخ من الأكلات المفضلة لدى الكثير من الأطفال وهي من الوجبات الشهيرة والسريعة التي تقدم في أحد المطاعم الشهيرة، وعادة ما يتم شرائها للحصول على طعم شهي، ولكن بثمن باهظ، وبمكونات غير مضمون جودتها،  لذلك سنقدم لكم طريقة عمل دبابيس الفراخ المقرمشة. 



مكونات الدبابيس المقرمشة:

-8 قطع من دبابيس الفراخ. 

-بصلة مفرومة  

_طماطم مفرومة

- معلقة ملح + فلفل أسود. 

 بهارات مشكلة. 

-معلقتين صغيرين توم پودر + بصل پودر + بابريكا + كاري 

-علبة زبادي 

-دقيق 

-بقسماط مطحون 

-زيت غزير للتحمير 


طريقة عمل دبابيس الفراخ المقرمشة:



- نحط دبابيس الفراخ في طبق غويط فيه البصل المفروم مع الطماطم المفرومة و الملح و الفلفل الاسود و زبادي بتدي طعم حلو للفراخ وندخلها التلاجة و تقعد ليلة كاملة في التلاجة علشان تبقي حلوة 

-تاني يوم نطلع الفراخ من التلاجة و نجيب ٣ اطباق واحد فيه بيضتين مضروبين بالشوكة و التاني بقسماط و التالت دقيق و عليه التوم و البصل الپودر و البابريكا و الكاري 

-هنحط الفراخ في الدقيق بعدين البيض بعدين البقسماط لحد ما تخلص الكمية 

-بعد كده هنحط الفراخ في الفريزر لمدة نص ساعة علشان تتماسك و البيض و البقسماط و الدقيق يعملو طبقة عالفراخ 

-بعد كده نجيب طاسة نحط فيها الزيت الغزير و لازم يبقي سخن اوي و نحط فيه الفراخ نوطي البوتجاز بعدين بمجرد أن الفراخ بقي ليها لون دهبي طلعيها و قدميها مع رز بسمتي مبهر. 


إرسال تعليق

0 تعليقات