مدونة صبايا الخير تقدم الذ الاكلات والطبخات العربية المصرية منها والخليجية والشامية نقدم لكم اليوم الفتة المصرية الاصيلة بالخل والثوم والصلصة عليها بلايام رمضان والعيد الاضحي من منتدي لك
بالصور طريقة عمل الفتة المصرية بالخل والثوم بالخطوات |
(الفتةالمصرية)الفتة بالخل و الثوم
المقادير
للصلصة
5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 ملعقة زيت
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر)
ملح و فلفل أسود و بهارات قليل
2 ملعقة زيت
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر)
ملح و فلفل أسود و بهارات قليل
للفتة
1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل)
2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة
2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة
2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة
2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة
الطريقة
نعد الصلصة أولا
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ
و دي صورة الصلصة النهائية
و دي صورة الصلصة النهائية
تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )
و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب
نعد الأرز بالطريقة المعتادة
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية
ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز
و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي
و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي
و دي الصورة بعد نضج الأرز
نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص
و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا
و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا
ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا
ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر
و دي صورة الثوم المحمر
و دي صورة الثوم المحمر
و دي الصورة النهائية
و دي من الجنب
و دي كمان
و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة
و دي الصورة النهائية للطبق
0 تعليقات
نسعد بردودكم ومشاركتكم برفقتنا ، ومن خلالها تدعم استمرار العطاء ، ننتظر ردودكم المشجعة ، وننتظر تعليقكم اللائق بكم