بالتفصيل طريقة عمل الفتة الفلسطينية علي اصولها

مدونة صبايا الخير تقدم لمتابعيها اروع الاكلات والطبخات العربية السريعه واللذيذه واليوم اتيت اليكم بالذ فته بموت فيها الفتة الشاميه او الفلسطينية
وصفة و طريقة عمل الفتة الفلسطينى في مطبخ فتكات
بالتفصيل طريقة عمل الفتة الفلسطينية علي اصولها





المقادير:

مقداررقاق مقداردقة الفتة مقدارشوربة كوارع او لحمة اوفراخ التحضير:تحضير دقة الفتة
ثوم حوالى راس توم
و4 ليمونات وسط
وملعقة ملح صغيرة
وفلفل اخضر
ملعقة فلفل احمر مفروم ودا اختيارى

التحضير:

الرز:
رز حبة وحبة  بعد نحط شوية زيت على النار فى الاناء الى هنعمل فية الرزيسخنو حبة ونزل الرز عليهم ونقلبهم كويس لحد ما الرز يسخن ونحط عليه شوربة
ونغليها حبة ونحطها على العين الصغيرة خالص بتاعت البوتاجاز ونوطى على الاخر التوطيا اللى قبل ما تقفيل العين ونسيبة ربع ساعة تقريبا هو هيستوى مع نفسة

الطبخ:

 ندق الفلفل الاخضر والتوم والملح كويس وبعدين نعصر الليمون ونحطه عليهم وملعقة الشطة الاحمرة ودا طبعا اختيار
ونحط عليهم شوية شوربة من بتاعت الكوارع او لو كنت عمله لحمة
ونحطهم على الرقاق ونقلبهم ونحط كمان شوية شروبة بس
ونقلب بس ما نحطش كتير ما نخليش الرقاق يبوش ولا نخالية ناشف
بعد ما يستوى الرز تحطة على الرقاق اللى عليه الدق والشوربة
ونفردة عليهم ونسوي وشة
هنحط لوز محمر عليه بعد سلقة وتقشيرة
وتحميرة بشوية سمنه فلاحى

المصدر موقع طبخ

إرسال تعليق

0 تعليقات