بالصور والخطوات طريقة عمل الفتة السورية بالفراخ

مدونة صبايا الخير تقدم اروع الوصفات السورية والمصرية والفلسطينية والخليجية والمغربية الجزائرية بالصور والخطوات طريقة عمل الفتة السورية بالفراخ
وصفة و طريقة عمل فتة الشاورما في مطبخ فتكات
بالصور والخطوات طريقة عمل الفتة السورية بالفراخ 




الكمية تكفي:4 أشخاص
وقت التحضير:
20 دقيقةوقت الطهي:20 دقيقة

المقادير:

فضل ان تتبل الدجاج من بليل او عالاقل 3 ساعات فالتتبيله بتاعته هنتبلها فى : ( علبة زبادى انا اخترت اكتافيا لانه اخف + معلقه صغيره بهارات + ذرة فلفل اسمر + ذرة كارى + معلقه كبيره خل هنجهز سرفيس فيه (بصل جوليان + 1 طماطم كبيره مقطعه مكعبات + 5فروع بقدونس +5فروع كزبره خضره )



 التحضير:


هتجيبى العيش اللبنانى انا استخدمت رغيفين وتقطعيهم بالمقص مكعبات بالتساوى
(نصيحه اعملى مقص مخصص للعيش فمطبخك ...)
وهنجيب طاسه ونحط فيها مربعات العيش + 3 فص ثوم مفروووم ناعم + شوية زبده وشوية زيت ذره
ونقلب فيه كوووويس اوووى عشان يبقا لون واحد
هنجهز الصوص بتاعها (صوص الزبادى ونركنه عالجنب)
وهو عباره عن
(5 فصوص ثوم مفروووم ناعم اوى + معلقة خل +ذرة ملح خفيفه اوووى +علبه زبادى وتقلبيهم
بعد ما الصوص يخلص فرمت عليه شوية نعناع جاف بيبقا تحففففففففففففه
قلبت معلقتين عالعيش ال حمرناه عشان ياخد من نفس طعم الصوص



الطبخ:



 دلوقت نجهز الرز عشان عقبال ما يخلص السوا تكون الشاورما جاهزه ونقدمها سخنه
هتجيبى طبق تغسلى فيه 2 كوب رز بسمتى
هنجيب الحله نحط فيها معلقه صغيره كركم + ربع معلقه كارى + شوية زيت ذره
وننزل بمعيار المايه
2كوب رز بسمتى = 2 ونص كوب مايه
ولما المايه تغلى نسقط الرز
اثناء ما بنعمل الرز
هنجيب طاسه ونحط فيها شوية زيت ذره خفيفه وننزل بالدجاج بتتبيلته + 1 مكعب مرقة دجاج
نقلب لحد ما الدجاج يشرب مايته كويس اووووى وتتأكدى انه استوى
وبعدها هتنزلى عليه بالبصل الجوليان +الخضره+ معلقه صغيييره بهارات وتقلبى
واخيييييييييييرا تنزلى عليها بالطماطم وتقلبه تقليبه واحده وتطفى النار لان السخونية لوحدها هتسوى الطماطم
بتجيبى الطبق
1-تحطى طبقه من الرز
2-طبقه من العيش المتحمر
3-طبقه الدجاج

إرسال تعليق

0 تعليقات