تجهيزات رمضان عشان ماتخديش وقت في الطبخ

مدونة صبايا الخير تقدم احلي الافكار لتجهيز الاساسيات للمطبخ في شهر رمضان الكريم عشان تنجزي بسرعه للعاملات وربة المنزل بصل وبقدونس والشبت والخضره والبطاطس والطماطم
تجهيزات رمضان عشان ماتخديش وقت في الطبخ




البصل : يقشر و يخرط او يفرم صغير ونضعة فى طبق فيبر ويجمد ولما تعوزى تستخدمية .تخدى بالسكينة الحته اللى انتى عوزاها وتسيبى الباقى مجمد زى ماهو 

الثوم 
: تقشرية ولسهوله التقشير حطية فى طبق بة ماء حتلاقى القشرة طلعت بسهولة تروحى فرماة كلة فى الكبة و تحطية فى ورق فويل على هيئة رولات (يعنى زى الهوهوز )
الكرنب
 : يسلق ورق الكرنب عادى فى ماء وملح وكمون وتقطفية مربعات جاهزة للحشو و ترصصيهم فوق بعض فى كيس نايلون او طبق فيبر

الورق العنب
 :تشتريةوتضعيه في ماء مغلي لمدة 3 دقائق ثم ماء بارد  ثم تنزعي منه العود وترصي الورق فوق بعضه وتكيسيه في الفريزر وعند الاستخدام اخرجيه قبلها بوقت  ضعيه في ماء بارد واستعمليه

شوربة العدس 
: تسلقى العدس وتصفية بالمصفاة ولما يبرد تحطية فى اكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تفضى الكيس فى حلة وتزودية بماء مغلى و تتبلية وتعملى التقلية وبقيت شوربة عدس سريعة

الكوردن بلو 
: برضة بعد ما تحشية وتعملية بيض وبقسماط وترصصيهم فى طبق فايبر بجانب بعض

الشبت والبقدونس والكسبرة الخضراء
 : تخرطيهم بالسكينة زى ماهما ومن غير غسيل وتحطى كل نوع فى كيس لوحدة و تعقدية وتخلية تحت فى الثلاجة عادى

البطاطس المحشية :
 تجيبى البطاطس المدورة الصغيرة وتقشريها وتقوريها و تحمريها يعنى يا دوب تلفيها فى الزيت او السمن و تطلعيها من المقلاية وتحشيها بالعصاج وترصصيهم فى صينية المونيوم وعند الاستخدام بتطلعيها زى ماهى على الفرن على طول بس بتحطى الصلصة فى الصينية الاول
2- او بعد ما تحمريها تشيليها زى ما هى فى الاطباق بدون حشو

الطماطم
 : اما تغسليها وتقطعيها وتضربيها فى الخلاط وتصفيها من القشر و تحطيها فى برطمانات
2- او بعد ما تصفيها تحطيها فى حلة كبيرة وتحطيها على النار وتسبيها على النار تتسبك (يعنى تتخن وتقل )بعد ماتبرد تعبيها فى البرطمانات

إرسال تعليق

0 تعليقات