طريقة عمل لانشون الفراخ والزيتون بالصور من مطبخك

طريقة عمل لانشون الفراخ والزيتون بالصور من مطبخك لانشون الفراخ بالصور و الخطوات من مطبخ ايه


قبل ما اكتب الطريقة ..عايزة بس اوضح ان بعض المقادير مش مووجودة في الصورة 
طريقة عمل لانشون الفراخ والزيتون بالصور من مطبخك

*المقادير :_
نصف كيلو فراخ مخلية
كوب بقسماط 

زيتون مخلل
فلفل اخضر
بيضة او اتنين
توابل "بابريكا-فلفل اسود-كمون-ملح_زعتر- 10 فصوص حبهان البذور الداخلية فقط-زنجبيل"
يفضل تستتخدمي توم عشان النكهة تزيد ..ياعني حوالي 7 فصوص كبار
 

 هنا فرمت صدور الفراخ لوحدها طبعا بعد ما قطعتها قطع متوسطة
و تضربي الزيتون والفلفل الاخضر والتوم والبيضة مع بعض لغاية ما بنعموا خالص




هنا ضفت البقسماط ع الخليط المطحون وع الصدور ..ياعني كله ع بعضه وتقلبيهم كويس ..لو حسيتي انهم محتاجين يتفرموا تاني ..اضربيهم في المفرمة ضربة خفيفة تاني

  

وهنا المقدار تشكليه بايدكشكل اسطواني بالشكل ده
  


وفي كيس ساندوتشات كبير فتحته ولفيته فيه الفراخ ..وقفلت كويس اوىىىى

  


وبعديها لفيته في ورق فويل

  


وسلقته في مياه مغليه عليها ملح-فلفل اسود-حبهان-ورق لورا-خل " لمده ساعه ع نر هادية او متوسطة

  


وادخله التلاجة بورقة الالمونيوم بدون ماافتحة خالص لمدة 5 ساعات كده ..وده شكله

  
 
هتقطعيه شرايح بالشكل ده وبالهنا والشفا
ولو عايزه لونه يبقي احمر من كده ممكن تضيفي لون احمر من عند العطار ..بس انا مستخدمتوش قبل كده :))
 
 المصدر بيتي مملكتي

إرسال تعليق

0 تعليقات