البورى السنجارى من المطبخ الاسكندرانى بالخطوات وبالصورمنقول


البورى السنجارى من المطبخ الاسكندرانى بالخطوات وبالصورمنقول البورى السنجارى من المطبخ الاسكندرانى بالخطوات وبالصورمنقول طلبات الاكلة

سمك بورى على حسب عدد الافراد


2بصله كبيرة مفرومه

3 حبات طماطم مقطعه مكعبات صغيرة
شبت
بقدونس 
ثوم مقطع قطع صغيرة
2 فلفل اخضر حلو مقطع قطع صغيرة 
ليمون
ملح 
كمون
شطه على حسب الرغبه

وهذه المقادير تكفى لحشو 6 سمكات بورى


الطريقة

اولا تنظيف السمك بدون ازالة القشور الخارجيه ووضع ورق المونيوم بالصينيه وندهنها زيت 
ملحوظه ان كان ليس لديكى ورق المونيوم فزيلى القشور الخارجيه للسمك مع دهن الصينيه بالزيت جيدااا

ثانيا نضع السمك فى الصينيه ونرش عليه القليل جدااا من الملح وكمون وقطرات من عصير الليمون ونضعه تحت الشوايه 


حتى يصبح بهذا الشكل


ثالثا نخرجه من الفرن ونطفىء الشوايه ونضع عليه البصل والثوم والبقدونس والفلفل والشبت والطماطم والقليل من الملح والكمون وندخله الفرن بعد تسخينه


حتى يصبح بهذا الشكل


والف هنا وشفا                                          
                                                                                                                                                                                   
منقول

إرسال تعليق

0 تعليقات