سهل وسريع عجينة العشر دقائق للبيتزا

عجينة العشر دقائق عجينة العشر دقائق للبيتزا مقادير عجينة العشر دقائق عجينة العشر دقائق لشخصين عجينة الفطائر عجينة العشر دقائق عالم حواء عجينة العشر دقائق ام عزيزان عجينة العشر دقائق منتديات عالم حواء عجينة البيتزا

مقادير عجينة العشر دقائق مجموعتين هما :

المجموعة الأولى :
2 كوب ماء دافئ

2 كوب دقيق فاخر

2 معلقة خميرة فورية

1/4 معلقة صغيرة ملح

2 ملعقة لبن بودرة

1/4 كوب سكر




المجموعة التانية :
3 كوب دقيق فاخر

1/2 كوب زيت نباتي



الطريقة :
حطي مقادير المجموعة الأول مع بعض ونسبهم يتخمرو 10-15 دقيقة .وهادا شكلو بعد ما تخمر مليان فقاقيع وخمران






نحط عليه مقدار الدقيق وأنا بحط اضافة بسيطة من عندي بتعمل فرق وهي (1معلقة صغيرة باكنج باودر) ونبدأ نعجنهم مع بعض




نصب مقدار الزيت على العجين ونستمر في العجن كويس .




هنا شكل العجين لو طرية حتحتاج لعجن كمان وهنا رشية دقيق بسيط وحطيت العجينة علشان أعجنها





بتمسك في بعضها افضل





وهنا انعجنت حلووصارت جميلة والسطح أملس وقوامها طري ومتماسك.
 




هنا بدأت أقسمها علشان حعمل كذا حاجة علشان ماشاء الله العجينة كبيرة (ضروري الترتيب في الشغل )




الموديل نمره 1 (البيتزا الكبيرة)



دهنت صينية كبيرة بشوية زيت وفردتشوية عجينة ودهنتها كاتشب. وحطيت حجات البيتزا (فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر)ورشيتها بجنه شيدر صفراء.




وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت وهادا شكلها .






الموديل نمره 2 (كروسون الجبنه أو الباتيه)




فدرت العجينة على شكل دائرة وقطعتها مثلثات زي الصوره




وبعد كده حشيتها جبنه كيري وجبنه بيضاء ولفتها ورصيتها في صنينة مفروشة بورق الزبدة ودهنتها بصفار بيض ولبن ورشية عليها سمسم.




وخبزتها في الفرن لحد ما نفخت واتحمرت وهادا شكلها النهائي. اتفظلي مدي ايدك





الموديل نمرة 3 (الأقماع)



فردت العجينة وعملتها على شكل مستطيل . وقطعتها شرايط زي الصورة




وبعد كده لفتيها على الأقماع ولزقتها بشوية بياض بيض علشان ما تفتحش في الفرن .




ودهنتها برضو بصفار بيض ولبن علشان تحمر وخبزتها وده كان شكلها لما خرجت من الفرن .




الموديل نمرة 4(mini pizza)



فردت العجينة وقطعتها على شكل دوائر سميكة شوية بسيطة ودهنتا بالكاتشب وبرضو حطيت عليها حاجات البيتزا(فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر) بس دي بقى حطيت عليها جبنه موزاريلا فرش . 

 




وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت رائعة




وهنا صوره قريبة جدا جدا جميلة جدا ولذيذة بشكل .


وهادا شكلها من تحت شافين رائع والسر هنا اني الشغل بالعجينة كان محدد يعني ما نفردش العجينة ونرجع نلمها لازم نحط خطوات لسير العمل



نمرة خمسة



بعد ما فردت العجينة للبتيزا الصغيرة بقيت حتت عجينة صغيرة قلت بحشيها(الشوكولاتة) . هنا بعد ما حطيت الشوكولاتة وقبل ما أقفلها كلها

إرسال تعليق

0 تعليقات