الكنافة النابلسية نوع من الحلويات تشتهر بصناعتها مدينة نابلس الفلسطينية وهي حلوى لذيذة من الحلويات التي تؤكل في بلاد الشام وهذه الحلوى لها رواج كبير بين العرب، واشتهرت بها كثير من المحلات، نقدم لكم اليوم الطريقة الصحيحة لعمل الكنافة النابلسية، تابعي معنا.
مقادير الكنافة النابلسية:
ربع كيلو كنافة. (ممكن نزود عادي)
ربع كيلو جبنة عكاوي أو (موزاريلا)
نصف كوب سمنة او زبدة متسيحة.
لون طعام برتقالي من العطار.
معلقتين كبار سكر بودرة.
طريقة تحضير الكنافة النابلسية:
- اول حاجة لو هنعملها بالجبنة العكاوي لازم ننقع الجبنة ساعتين في مياة فاترة عشان ننزع منها الملح اللي فيها وبعدين نصفيها كويس.
- نفرم الكنافة في الكبة ونخليها زي البودرة أو نقطعها بايدينا قطع صغيرة جداً ونضيف عليها معلقتين السكر والسمنة ولون الطعام ونقلبها كويس.
- نجهز صينية و ندهنها سمنة و ننزل بنصف كميه الكنافة و نضغط عليها و نساويها و نفرد فوقها الجبنة العكاوي او الموتزاريلا بالتساوي و نضيف باقي كمية الكنافه و نضغط عليها بإيدينا علشان نفرغ الهواء.
- ندخلها فرن مسخن على درجه حرارة متوسطة لمده ربع ساعة لحد ما الاطراف تحمر نشغل الشواية عليها خمس دقايق لحد ما لونها يبقا ذهبي.
- نسقيها وهي ساخنة بشربات تقيل بارد، وزينيها بالمكسرات او الفستق الحلبي.
0 تعليقات
نسعد بردودكم ومشاركتكم برفقتنا ، ومن خلالها تدعم استمرار العطاء ، ننتظر ردودكم المشجعة ، وننتظر تعليقكم اللائق بكم