بالصور شرح طريقة عمل الترمس المصرى سهل وسريع

النوع الاول :- الترمس البلدى ( المر) اغلى فى الثمن شويه
النوع الثانى:-الترمس المستورد او الافرنجى(الحلو)

اولا :-طريقه عمل الترمس البلدى وهذا النوع بيحتاج وقت اطول شويه 

نجيب الترمس من عند البقال وهتلاقى لونه ميل للصفار شويه ونسرده ونطلع النظيف وننقعه
فى الماء لمده سبعه ايام وبعد ذلك نقوم بوضعه على النار ويغلى لمده اربع ساعات ونجيب برطمان بلاستيك ونحط فيه شويه ماء وملح وبعد ذلك نضع الترمس ونسيبه يومان يتملح

ثانيا :-طريقه عمل الترمس المستورد وهذا النوع لا يحتاج وقت 

هتلاقى لونه ابيض وننقعه فى الماء لمده يومان فقط وبعد ذلك نقوم بوضعه على النار ويغلى لمده اربع ساعات ونجيب برطمان بلاستيك ونحط فيه شويه ماء وملح وبعد ذلك نضع الترمس

دي اصح طريقة ::
انا بائع ترمس واظن انا اكتر واحد عارف طريقه عمل الترمس المر ينقع في الماء لمده لا تزيد عن 12 ساعه وبعدها يتغلي وبعد كده نغير عليه المياء كل يوم لمده اسبوع علي شان المراره تروح اما الترمس الحلو ينع في الماء بردوه مده لا تزي عن 12 ساعه وبعد كده يتغلي مده 30 تقريبا وبعدين تغسله وتملحه وتأكل وتدعيلي اما البهارات كسبره+كمون+شطه+قرفه+ملح وبعده كده اللمون يارب اكون قدمت لم الافاده الصح تحياتي




إرسال تعليق

0 تعليقات