وصفات 2014 الشيف / نجلاء الشرشابي برنامج علي قد الإيد

مدونة وموقع صبايا الخير لفائف الباذنجان المقادير:
500جرام لحم مفروم
شريحة خبز توست منقوعه في اللبن ومصفاه
بصله متوسطه مفرومه ناعم
فص ثوم مفروم
1/4كوب بقدونس مفرم
بيضه
2حبة باذنجان مقطعه شرائح
2حبة طماطم مفرومه
جبنه برميزان ومودزريلا مبشوره
ملح وفلفل وكمون وبابريكا


الطريقه:

يقلى الباذنجان في الزيت ونتركه ليبرد
نخلط اللحم المفروم مع البصل والثوم والبقدونس والخبز والبيضه والتوابل
ونشكله اصابع مثل الكفته ونقليه في الزيت الساخن ثم نضع اصابع الكفته في
شرائح الباذنجان ونضعها في صينيه ونضع عليها الطماطم والجبنه وندخله
الفرن لمدة15دقيقه ويقدم مع الرز الابيض 



الكيك الاسفنجى
المقادير : 2 كوب دقيق + 2 كوب سكر بودره + 10 بيض + 2 ملعقه صغيره بكنج بودر + نصف ملعقه صغيره فانليا + رشه ملح 
تستخدم صنيه مقاس 30 و يدخل الفرن على 170

اول حاجه هتسغل الفرن على 170 الطريقه :

بعد كده هتجيب طبق غويط و تحط البيض و السكر و الفانليا و تضربهم بالمضرب الكهربه فى اتجاه واحد لمده 20 دقيقه اللى ان يصبح القوام كريمى بعد كده نكون خلطين الدقيق و البكنج بودر و رشه الملح و نضفهم تدريجى لخليط البيض و نقلب بمعلقه خشب براحه و فى صنيه مدهونه زيت نصب الخليط و على الفرن و منفتحش عليها قبل 20 دقيقه و لو وشها احمر نخرجها لو لسه نسبها كمان و ممكن اختباراها بعود خشبى




السينابون
المقادير
3 اكواب دقيق 
نص كوب حليب بودره
ربع كوب سكر الافضل بودره 
ملعقة كبيره خميره 
ملح 
بيضه وحده
ثلث كوب زبده 
ماء دافي حسب العجن 
للحشو قرفه + سكر 
الطريقه : نخلط الدقيق + اللبن البودره + السكر + الخميره + رشه الملح و نخلطهم جيدا و بعد كده نضيف الزيت او الزبده و الماء و نعجنهم كويس و نسبها تخمر بعد كده نفرد العجينه كويس بالنشابه و نرش فيها القرفه المخلوطه مع السكر على العجين كلو بعد كده نلفها رول و نقطعها حلقات و نضعها فى الصنيه و نتركها تخمر مره اخرى بعد يدخل الفرن على 180 فى الرف اللى فى النصف لغايت ما يحمر 
و يمكن ان تقدم مع صوص السكر يوضع عليها بعد ان تبرد يتكون من كوب سكر بودره و قليل جدا من الماء

جلاش بالبيض 
المقادير : جلاش + بيض + ملح + فلفل + زيت للتحمير 

الطريقه : نضع 1 او 2 بيض حسب كميه الجلاش فى طبق غويض و معه ملح و فلفل اسود و ملعقه كبيره لبن و نخلطهم جيدا بالشوكه ثم نحطر ورقه من ورق الجلاش و ندهنه بالبيض ثم نطبقه مستاطيل و ندهنو بالبيض ثم نطبقو مربع ثم مره اخرى بالبيض ثم مثلث ثم ندهنو بيض ثم نطبقو مثلث اخر و نتركو جانبا و نجهز ورقه اخرى بنفس الطريقه بعد ما نخلص الكميه بنفس الطريقه نقوم بتحميره فى زيت و منكنش معلين النار اوى عشان يلحق يستوى و ناخد بالنا الجلاش مش بياخد وقت فى السوى

إرسال تعليق

3 تعليقات

  1. بصراحة اكلاتك كلها جميلة ونفسى اعرف طريقة القرص الى كنتى عملها ودهنتى الوجة بالمربى

    ردحذف
  2. ياريت تجيبي لنا طريقه عيش الصاج السوري بس يكون من حد سوري يعمل هنا صح جزاكي الله خيرا

    ردحذف
  3. اكلاتك ما شاء الله جميله بس عايزه اعرف طريقة عمل قدرة قادر بطريقه سهله وغير مكلفه










    ردحذف

نسعد بردودكم ومشاركتكم برفقتنا ، ومن خلالها تدعم استمرار العطاء ، ننتظر ردودكم المشجعة ، وننتظر تعليقكم اللائق بكم