طريقه سهله لعمل اللحم البارد مع الصوص الغامق

رمضانيات صبايا الخير: طريقه سهله لعمل اللحم البارد مع الصوص الغامق تعالي جربي اكل بره جوه بيتك وبايديك لاغلي الحبايب





اللحم البارد :

عرق اللحمة بنعمل فيه شقوق بالسكينة من الجانبين

التتبيلة :

راس ثوم مبشور , ملح , فلفل , زيت , خل ( يفضل الاحمر) , بهارات مشكلة ,رشة قرفة , بابريكا
توضع التتبيلة على اللحم و داخل الشقوق و تدعك على جميع الاجزاء جيدا
يلف اللحم بالخيط (لفته بخيط عادي مش دوبارة ) و يشد جيدا
يحمر العرق من جميع الجهات في السمن جيدا
تجهز الصينية اللي حنحط فيها العرق نضع قليل من الزيت و نقطع بصل مع بطاطس و جزر و ورق لورا و نضع عليهم قليل من تتبيلة اللحم و نقلب جيدا
بعد تحمير العرق يوضع فوق الخضراوات و تغطى الصينية و توضع فيالفرن في الرف الاوسط على حرارة 220 _ 230 لمدة ساعة و نصف تقريبا و بعد ان تبرد تماما تقطع الي شرائح ...
تحضير صلصة اللحم :

في طاسة على النار نسيح معلقة كبيرة سمن نضع معلقة كبيرة دقيق و نقلب جيدا و لو تحبي الصوص غامق حمري الدقيق زيادة
نضيف كوب الصوص المصفى من صينية اللحم الي الدقيق و السمن و يترك على النار حتى يتكاثف
بعد ما الصوص يتقل انا بحب اصفيه تاني علشان اتاكد ان مافيش اي دقيق متكتل و يصب و يقدم مع اللحم

إرسال تعليق

0 تعليقات