بالمقادير وصفات نجلاء الشرشابى 2020 على قد الايد NaglaaElshershaby

الشيف / نجلاء الشرشابي برنامج علي قد الإيد

مقادير التقليه و المصبوبه

التقليه : 1 كيلو بصل شرائح + 1 كيلو لحم قطع
المصبوبه : 1 كيلو دقيق + 3 كوب ماء + 3 ملعقه صغيره خميره +رشه ملح


مقادير النجرسكو

نصف كيلو مكرونه قلم
نصف كيلو فراخ بنيه
1 بصله شرائح
لعمل البشمل :
2 ملعقه كبيره زبده + 2 ملعقه كبيره دقيق + 2 كوب لبن

مقادير الضفيره

نصف كيلو دقيق
1 بيض
1 كوب لبن
نصف كوب سمنه
2 ملعقه صغيره خميره
1 ملعقه كبيره سكر
رشه ملح
فى فرن على 170

تتبيله السمك

ثوم + فلفل حامى + فلفل اخضر + ملح + كمون

مقادير بسكوت جوز الهند

2 كوب دقيق
2 ملعقه صغيره بكنج بودر
1 ملعقه صغيره فانليا
2 بيض
3/4 كوب زبده
3/4 سكر بدره
نصف كوب جوز الهند
فى فرن على 170

مقادير الكب كيك

2 كوب دقيق
1 كوب سكر
نصف كوب زيت
2 ملعقه صغيره بكنج بودر
1 ملعقه صغيره فانليا
2 بيض
رشه ملح
نصف كوب لبن
زبيب و جوز هند (حسب الرغبه)

مقادير بلح الشام

1و نصف كوب دقيق
رشه ملح
4 بيض
1 ملعقه صغيره فانليا
8 ملعقه زيت
1 كوب ماء
مقادير العسل
2 كوب سكر +1 كوب ماء + نصف ليمونه
نضع الماء و الزيت على النار حتى الغليان ثم نضع الدقيق مع التقليب حتى يترك جوانب الحله ثم يوضع فى العجان و يضرب ثم يضاف البيض بيضه بيضه و يخفق جيدا ثم يضاف الفانليا و يترك ليرتاح ثم يوضع الخليط فى كيس حلوانى و يشكل فى زين القلى و هو بارد ثم يسخن حتى احمرار العجينه ثم نخرجه و نضعه فى العسل و يقدم

مقادير كيك بصوص الشكولاته

2 كوب دقيق
3/4 كوب سكر
3 بيض
نصف كوب لبن
ثصف كوب زيت
بيكنج بودر و فانليا
لعمل الصوص
2 ملعقه سكر+1كوب لبن+2ملعقه كاكاو+ثصف كوب شكولاته مبشوره+2 ملعقه زيت تخلط على النار حتى الزوبان
لعمل الكيك: يوضع الدقيق و البكنج بودر فى طبق و تضع باقى المقدير فى الخلاط و تخلط جيدا ثم نضعه على الدقيق بالبكنج بودر و يخلط و يوضع فى صنيه مدهونه فى فرن على 170 لمده 25 دقيقه ثم تخرج و تقطع و يصب الصوص


اي استفسار ننتظركم في التعليق

إرسال تعليق

0 تعليقات