السبت، 6 أكتوبر، 2012

طريقة تخليل الليمون والزيتون الاخضر المصري بالصور في موسم الزيتون وكل سنة وانتم بخير

طريقة تخليل الليمون والزيتون الاخضر المصري  بالصور  في موسم الزيتون  وكل سنة وانتم بخير طريقة تخليل الليمون والزيتون الاخضر المصري  بالصور  في موسم الزيتون  وكل سنة وانتم بخير
طريقه تخليل الزيتون و الليمون بالصوربما ان موسم تخليل الزيتون دخل كل سنه و انتم طيبيين
يالااا بينا نخلل زيتون و ليموووون طعمه ررروووووعه جربووه و هيعجبكم أأأأأووووووى ان شاء الله
المقادير و الطريقه بالصور و الخطوااات
طريقة تخليل الليمون والزيتون الاخضر المصري  بالصور  في موسم الزيتون  وكل سنة وانتم بخير

3 كيلو زيتون اخضر عزيزى


3 كيلو ليمون كبير أأصفر
ربع كيلو فلفل اخضر شطه
ربع كيلو فلفل أأحمر شطه
رأس تووم كبيره
ربطه كرفس أخضر + ربطة كسبره خضره
2 كوب ملح + 1/4 كوب ملح ليمون
الــــطـريــقـه
**********
نشقق الزيتون وننقعه فى الماء لمدة يوم ونصف مع تغيير الماء كل ست ساعات تقريبااْ علشان ننزل منه المرااره
 



كيلو ونص ليمون اخضر ..
وانا سلقته نصف سلقه يادوب يغلى غلوتين و نطفى عليه و نحطه فى ماء و ننقعه يوم ونص مع تغيير الماء بأستمراار علشان ننزل المرراره ...
تابعوا الصور


فلفل احمر شطه ... + رأس توم كبيره




انا شيلت البزر بقدر الامكان بحرص من الفلفل وبعدين ضربته مع التوم بشويه ليمون فى الخلاط ..
و ياريت نكون لابسييين جوانتى لأنه حاااامى جدااْ جداااْ
 





كيلو ونص الليمون المتيبقى من ال 3 كيلو
قشرته وقطعته حلقاات و شيلت البزر منه علشان المرااره ..
 




و بعدين ضربته بكوب ميه فى الخلااااط .. 



الكرفس و الكزبره هقطعهم و احط معاهم كوب ليمون معصور وفى الخلااااط  




هنقطع الكرفس والكسبره و نضربهم بشويه ليمون فى الخلاط و فى حله كبيره هنحط الليمون المعصور بالخضره والفلفل الاحمر و التوم و نحط الملح وملح الليمون و نقلب ونظبط الملح
نحط بيضه نيه بقشرهااا لو طفت على وش الخليط يبقى تماام لو غطست فى القاع يبقى لسه عايزين شويه ملح 
 





نرص شويه من الزيتون وفوقه رااق فلفل اخضر شطه بس من غير تشقيق صحيح علشان ميتهريش و عليهم راق ليمون من المسلوق و هكذااا زيتون وفلفل و ليمون الى ان تنتهى الكميه و نكبسهم بأيدنا ولاازم نسيب فراغ من فوق و نصب الخليط الليمون وال
شطه والخضره ونترك فراااغ شويه علشان نحط زيت كميه كويسه لمنع دخول الهوااء ونقفل عليه لمدة 25 يوم
ممكن بعد اسبوع نلاقيه بيفور ونزل منه شويه سائل نفته ونققلل منه شويه و نزود زيت ونقفل تاانى ونحطه فى شنطه بلاستيك و نربطهااا و فى ضرفه من المطبخ بعيد عن الضوء
وبعد 20 يوم نفتح ونختبر السواااا لو استوى يبقى تماام لو لسه فيه مرااره نقفل تانى 5 ايام وبعدهااا يبقى تماام و بالف هنا وشفاا
 


0 التعليقات:

إرسال تعليق

نسعد بردودكم ومشاركتكم برفقتنا ، ومن خلالها تدعم استمرار العطاء ، ننتظر ردودكم المشجعة ، وننتظر تعليقكم اللائق بكم

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...